maandag 16 maart 2015

De eerste indruk

Je weet wel die eerste indruk die je krijgt wanneer je iemand voor het eerst ontmoet, of de eerste keer dat je ergens binnenstapt. Je staat voor een deur en hebt geen idee wat er achter deze deur zit, er vliegen een aantal gedachtes door je hoofd zoals, wat voor persoon zou hier wonen en jeetje wat duurt het lang voor dat die deur open gaat zouden ze de bel niet hebben gehoord…
AH daar gaat de deur open je ziet een vriendelijk gezicht en stapt naar binnen, in deze paar seconden heb je een bepaalde verbeelding en gedachtes over dat vrolijke snoetje en die ruimte waar je bent binnen gewandeld. In de meeste huizen kom je binnen in een hal dit is de plek van de eerste indruk, hoe zorg je nou dat deze plek de juiste eerste indruk geeft?


Ten eerste creëer rust en ruimte door te werken met neutrale, harmonieuze kleuren die terug komen in het verlengde vertrek. Probeer zo weinig mogelijk spullen in de hal neer te zetten of hangen, hier door voorkom je een rommelige indruk die gelijk zorgt voor onrust.
Als je een kleine hal hebt kun je gaan werken met spiegels om de ruimte optisch groter te doen lijken. Werk met de juiste verlichting, wanneer je weinig lichtinval hebt kan de ruimte donker en onaangenaam voelen.
Sources from Pinterest
Wij hebben sinds kort onze eerste indruk ook flink aangepakt, onze voordeur is ook direct onze achterdeur waardoor je binnenkomt in de hal die ook functioneert als washok. Dit zijn een aantal elementen waarmee we rekening mee hebben gehouden in het ontwerp. Iedere keer wanneer ik thuis kwam kreeg ik een onrustig gevoel en zodra ik doorliep naar de keuken ebte dit weg. Dus onze missie was een hal zonder troep, onrust, schoenen, wasmand en alles wat chaos bezorgt.
Om een goed beeld te krijgen van deze niet fijne binnenkomst een foto van de hal zoals hij er uitzag toen we nog maar net in huis woonden. (sorry ja zo zag het er dus echt uit)
Maar daarom mogen de NA foto’s er juist wezen. Omdat wij dus al ons witgoed in de hal hebben staan hebben we een soort kastenwand er omheen ontworpen. Het huis waarin wij wonen heeft veel landelijke authentieke details daarom hebben we er voor gekozen om in deze kastenwand de zelfde sfeer door te voeren wat het harmonieuze gevoel geeft.Ik kan je vertellen dat ik iedere keer wanneer ik thuis kom, weer blij ben en in een oase aan rust binnen kom, heerlijk alles achter de deurtjes want rommel in je huis is rommel in je hoofd.
Fijne week,

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen